תערוכת המרכז האקדמי לב

המרכז האקדמי לב, אשר נוסד בשנת 1969, הוא אחד מן המוסדות האקדמיים המובילים בישראל, עם יותר מ-5,000 סטודנטים הפרוסים בשלושה קמפוסים. הלימודים מתמקדים בעיקר בהנדסה, מדעי המחשב, ניהול, ומדעי החיים והבריאות.

החזון של המרכז האקדמי לב הוא להכשיר אנשי מקצוע שישתלבו בתעשיות המתפתחות בישראל, עם מחויבות גבוהה לערכי היהדות, העם היהודי ומדינת ישראל. המרכז האקדמי לב מחויב לחיזוק העיר ירושלים ולמתן מענה לצרכים החברתיים והכלכליים בישראל. המרכז מנגיש את ההשכלה הגבוהה לקבוצות מגוונות בחברה הישראלית, מעצים אותן ותורם לשילובן בשוק העבודה הישראלי.

כחלק מהמאמצים של המרכז האקדמי לב לתת מענה לצורכי הקהילה, הוא משתף פעולה עם בית החולים McLean בבוסטון בהכנת התערוכה פירוק הסטיגמה (Deconstructing Stigma): שינוי גישה בנוגע לבריאות הנפש, והצגתה בשלושת הקמפוסים של המוסד.

מטרתה של תערוכה זו, בה משתתפים אנשים מכל רחבי הארץ המתמודדים עם בעיות נפשיות, היא להעלות מודעות ולעודד שיחות כנות בנושאי בריאות הנפש.

שיתוף הפעולה עם המרכז האקדמי לב

צוות החינוך של בית החולים McLean החל את עבודתו בישראל בשנת 2020, בפגישות עם צוותי אוניברסיטאות, ארגונים ועיריות. הצוות נפגש עם הנהלת המרכז האקדמי לב וביחד הם יצרו תוכנית להבאת פרויקט פירוק הסטיגמה לישראל, בשילוב עם מחקר חדשני בנושא הפחתת הסטיגמות.

למרות העיכוב בהתקדמות הפרויקט בעקבות התפרצות מגפת הקורונה, התערוכה של פרויקט פירוק הסטיגמה נחנכה במרכז האקדמי לב בסתיו 2022.

למידע נוסף אודות שיתוף הפעולה עם המרכז האקדמי לב.

שינוי גישה בנוגע לבריאות הנפש

“כל הזמן קיבלתי מסרים שאין לי באמת מחלה או מצב שדורש טיפול אמיתי, אז הפסקתי להאמין שיש בכלל טעם לבקש עזרה. ההרגשה הייתה שאני לא בסדר ואין איך לתקן,” סיפרה נועם, המתגוררת בעפולה.

“היום המשפחה שלי מבינה יותר מה עובר עלי, למדתי לבקש מהם עזרה והם הבינו איך אפשר לעזור לי.” נועם משתתפת בתערוכת פירוק הסטיגמה מכיוון שהיא מאמינה שחשוב להעביר מסר לחברה הישראלית שאפילו אם מישהו נראה “בסדר”, ייתכן שהוא חי עם בעיה נפשית וזקוק לעזרה.

DS participant Noam

“זה שאני מצליחה לעשות דברים זה לא הוכחה שאין לי התמודדות,” אמרה נועם. “גם כשטוב זה עדיין מאבק.”

כל אחד ואחת מהמשתתפים מישראל ומארצות אחרות משתף את הסיפור האישי שלו או שלה על מנת לעודד אחרים לקבל טיפול ולדעת שהם אינם לבד. למרות שכל אדם הוא ייחודי, וכל סיפור הוא אישי, חוויות ההתמודדות עם מחלות נפש ועם הסטיגמות הכרוכות בהן הן דומות.

מטרת קמפיין פירוק הסטיגמה היא לשתף את הקולות הייחודיים וכך להדגיש את המשותף: בריאות הנפש משפיעה על כולם.